Shampoo du kan tage med i flyveren på ferie

“At rejse er at leve” sådan sagde en verdenskendt dansker (ikke Dan Jørgensen) en gang. 

Det kan være utroligt afslappende og fantastisk at tage ud og rejse. Der er mange grunde til at folk køber en flybillet ud af landet. Det kan være for at få pulsen ned, og slappe af under varmere himmelstrøg. Eller for at opleve nye landskaber og kulturer, og få sig et eventyr for livet. 

Uanset hvad man er til, så er det vigtigt at få pakket ordentligt og fornuftigt. Der er sindssygt mange ting man skal tage stilling til, når man skal ud og rejse. Selv er jeg en minimalist, der elsker at rejse med så lidt med som muligt. Hvorfor slæbe rundt på mere end det allermest essentielle? Men når man rejser med så lidt, er det også vigtigt at være omhyggelig med hvad man vælger at tage med. Nu mindre man pakker, nu mere gennemtænkt skal det også være. Især Rejseshampoo er af de ting, det har taget mig et stykke tid at finde den helt perfekte af. Især når man kun må pakke 100 milliliter, så er det med at finde en god en, der kan holde hele ferien.

De der 100 milliliter.. 

Hvis man vil rejse billigt, så kan man lade være med at tage andet end håndbagage med. Især lavpris flyselskaberne tager mange penge for at have indtjekket bagage med. Derfor vælger mange at nøjes med at rejse med håndbagage. Det kan dog være en kunst at pakke alt det vigtigste ned i en så lille taske.

Noget af det jeg har bakset mest med, er de 100 milliliter. Det forholder sig nemlig sådan at man kun må pakke væsker i 100 milliliters beholdere, og man må kun have så mange 100 milliliters beholdere, at de kan være i én en liters pose. Det kan virke dumt, at det er sådan, men det er faktisk for din egen sikkerhed, at disse regler findes. Væske kan være sprængfarligt, og den fare kan elimineres ved at begrænse den mængde væske som passagerer må have med ind i selve flykabinen

Kvalitet over kvantitet

Fordi at man kun har mulighed for at pakke så lidt shampoo, er det vigtigt at vælge en shampoo af høj kvalitet, så den varer længere. Der er bare ikke noget værre end at komme hjem fra en lang dag ved stranden, og så opdage at man ikke har mere shampoo tilbage til at vaske alt saltvandet ud af ens hår. Personligt bryder jeg mig virkelig ikke om at gå rundt i længere tid med saltvand i håret. Min oplevelse er, at mit hår bliver meget tørt, afbleget, og spaltet i enderne. 

Af denne grund, vælger jeg altid en shampoo der er ekstra plejende og nærende når jeg er ude og rejse. Her kan det virkelig betale sig at bruge lidt ekstra penge, og vælge ekstra nøje. Der er nemlig, efter min mening, få ting der er værre end at komme hjem fra en afslappende ferie, og så finde ud af at ens hår har taget helt vildt skade. Jeg går derfor efter shampooer med formularer, der styrker og genopbygger. Gerne også en der plejer hovedbunden, så den ikke tørrer fuldstændig ud.

Det er det bedste tip, jeg kan give til at pakke fornuftigt til rejsen.